Mi Fido Amici DavveroArgital perustettiin 1976 tarkoituksena tuottaa vihreään saveen perustuvia tuotteita ja edistää vihreän saven ominaisuuksien tuntemusta.

 


Argital on kerännyt perinnetietoutta saven käytöstä ja tutkinut sitä tieteellisesti laajentaen tutkimusalueita myös muiden luonnollisten aktiiviaineiden, kuten terveyskasvien, öljyjen, vahan, eteeristen öljyjen ja luonnollisten vitamiinien maailmaan.

 

Tutkimus, joka johti vuosien saatossa lähes 100 kauneuden- ja vartalonhoitotuotteen sekä hygieniatuotteen kehittymiseen.

Dr. Giuseppe Ferraro,  biologi, yhteistyökumppani, SOFAI:n (Italian antroposofisen lääketieteen seura) perustaja, toimija ja tutkija, joka on kirjoittanut kirjoja saven terapeuttisista ominaisuuksista.

 

Argital tuotteet sisältävät:

- aurinkokuivattua vihreää savea;

- demeter*-sertifioituja ja luonnonmukaisesti viljeltyjä terveyskasveja;

- kasviöljyjä;

- eteerisiä öljyjä;

- hunajaa, propolista ja mehiläisvahaa;

- kasviperäisiä emulgoivia aineosia ja vaahdotusaineita;

- puhdasta lähdevettä;

Argital tuotteet EIVÄT sisällä:

- säilöntäaineita;

- eläinperäisiä aineosia (paitsi hunajaa, propolista ja mehiläisvahaa, joiden hankinnassa  mehiläisiä ei vahingoiteta millään tavoin)

- keinotekoisia väriaineita;

- synteettisiä parfyymeja;

 

Korkean laadun ja tuotevalmistumetodien ansiosta monille Argital tuotteille on myönnetty kansainvälisiä laatumerkkejä, kuten Demeter laatumerkki biodynaamisesti viljeltyjen raaka-aineiden käytöstä, AIAB-ICEA ekologisesta ja luontaisesta tuotevalmistuksesta ja espanjalainen Vida Sana laatumerkki, joka järjestönä mm. edistää ja ohjaa yhteisöjä luonnonmukaiseen viljelyyn ja kontrolloi luontaismarkkinoilla myytäviä tuotteita.

 

Argital tuotteita ei ole testattu eläimillä. Tuotesarjoille on myönnetty LAV sertifikaatti, joka vastustaa eläinkokeita ja kaikenlaista eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa.